Noviotech Campus

Status: Opdracht afgerond
Voor de Noviotech Campus heeft 4THECITY vanuit de directiefunctie de strategie en plannen ontwikkeld voor de doorontwikkeling van deze Health & High Tech campus in Nijmegen. De strategie is gericht op 3 aandachtsgebieden:

  • Ontwikkeling van extra gebouwen in een nieuwe gebiedsuitbreiding met 130.000 m2 BVO en parkeervoorzieningen. Deze uitbreiding is nodig om onderdak te kunnen binnen aan de snel uitbreidende huidige 75 bedrijven en nieuwe bedrijven. Samen met MVRDV is hiervoor een Masterplan ontwikkeld en wordt het 1e gebouw van de tweede fase in de loop van 2023 gebouwd;
  • Opzet van community management waarin bedrijven op en buiten de campus, onderwijs, overheden en intermediaire organisatie samen werken aan het verder ontwikkelen van Health & High Tech in Nijmegen. Hierbij hoort het versterken van de relatie tussen de Heijendaal Onderwijscampus en de Noviotech Campus;
  • Aantrekken van onderwijs naar de campus. Om studenten na hun studie te binden aan Nijmegen, bedrijven te voorzien van goed opgeleide werknemers en innovatie tussen onderwijs en bedrijfsleven aan te jagen zijn er concepten ontwikkeld voor samenwerking en toegepast onderwijs en onderzoek.

Daarnaast is gewerkt aan de positionering en branding met o.a. een nieuwe website, een eigen magazine en een Noviotech community app.